سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت بین میکسر و شیکر آژمایشگاهی

شیکر و میکسر‌های آزمایشگاهی ترکیب همگن بیش از یک یا دو ماده را ایجاد میکنند و در آزمایشگاههای مختلفی مانند صنایع غذایی، دارویی،مواد آرایشی، خرید کوره ازمایشگاهی تصفیه فاضلاب و بیوتکنولوژی کاربرد فراوانی دارد. شیکر‌ها دارای صفحاتی هستند که با لرزش آنها به سمت عقب و جلو یا به صورت دایره ای وار باعث هم زدن نمونه قرار گرفته بر روی آن می‌شوند یعضی از انواع آن دارای حرکت رفت و برگشتنی،الاکلنگی و زاویه دار هستند. میکسرها بر خلاف شیکرها از تیغه یا پره برای هم زدن نمونه استفاده می‌کنند. همچنین به دلیل هم‌ زدن زیاد به نمونه آسیب می‌رسانند در صورتیکه شیکرها از نظر فیزیکی به مواد آسیبی وارد نمی‌کنند.

نکات مهم در مورد انتخاب شیکر و میکسر

در مورد انتخاب شیکر به سرعت لرزش دستگاه و قابل تنظیم بودن آن باید توجه شود. در مورد میکسر حجم ظرف ، سرعت مخلوط کردن ، قابلیت تنظیم سرعت، ویسکوزیته مایع بسیار مهم است. شیکر آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و هر کدام مخصوص کاری خاص هستند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- شیکر ورتکس::این نوع شیکر دارای یک صفحه است که لوله آزمایش داخل صفحه آن قرار می گیرد و با حرکت چرخشی محلول موجود مخلوط می شود. دستگاه شیکر ورتکس دارای دکمه ای جهت تنظیم سرعت است.

2- شیکر صفحه ای: شیکر صفحه ای دارای یک صفحه مسطح است که روی میز یا کف قرار می گیرد که ظرف نمونه آزمایش هم روی آن قرار می گیرد. این نوع شیکر صفحه ای با حرکت رفت و برگشتی محلول را مخلوط می کند و در اندازه های مختلفی وجود دارد.

3- شیکر بالن: دستگاه شیکر بالن دارای قدرت تحمل تا ده کیلوگرم محلول است. این دستگاه شیکر به صورت خطی و اوربیتالی محلول را به مدت طولانی و به طور یکنواخت مخلوط می کند. ظروف زیادی روی آن قرار می گیرد. این شیکر به صورت همزمان امکان حرکت دادن محلول ها را به صورت خطی و اوربیتالی دارد. این شیکر می تواند در تشخیص طبی، آزمایش های هماتولوژی، تحقیقات صنعتی و اهداف آموزشی به کار گرفته بشود.

4- شیکر انکوباتور دار: دستگاه شیکر انکوباتور دار یک شیکر است که با استفاده از انکوباتور امکان نگهداری محلول را در شرایط مناسب دمایی فراهم می کند. از مزایای این نوع شیکر می توان به تهیه اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز محیط کشت و رشد سلول ها اشاره کرد. شیکر انکوباتور می تواند محلول را در داخل محفظه مورد اطمینان مخلوط نماید.

5- روتو شیکر rotor shaker:  روتو شیکر که از انواع بسیار پرکاربرد شیکر می باشد دارای یک صفحه است که شیشه نمونه روی آن قرار می گیرد و سپس با حرکت های زاویه دار محلول مخلوط می شود. مهم ترین نکته در استفاده این شیکر وجود تنظیم کننده های سرعت و زاویه چرخش است.

6- شیکر اوربیتالی: این دستگاه شیکر قدرت چرخش با سرعت پایین را دارد. این شیکر اوربیتالی دارای صفحه ای است که لوله های آزمایش روی آن قرار گرفته و به صورت دورانی می چرخد. دارای دکمه ای جهت تنظیم قطر دوران، سرعت چرخش می باشد. این شیکر در محیط کشت میکروب کاربرد فراوانی دارد. می توان شیکر اوربیتالی را در یک انکوباتور قرار داد تا کمی ارتقا یابد و استفاده بهتری داشته باشد. شیشه های آزمایش معمولا توسط گیره ها و یا در برخی مدل های دیگرش توسط برچسب هایی نگهداری می شود.

7-شیکر ارلن و بالن: این وسیله برای تهیه محلول¬هایی با هموژنتیته بالا مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم توزیع یکنواخت فشار و حرکت اوربیتالی این دستگاه باعث می شود تا یکنواختی محلول مورد نظر حفظ شود.

8- شیکر لوله(ورتکس): شیکر لوله دستگاهی است که برای مخلوط کردن نمونه های داخل لوله با حجم های کم کاربرد داردو حرکت چرخشی و لرزشی روی محور خود دارد.

9- شیکر الک : شیکر الک یا دستگاه لرزاننده دستگاهی است جهت لرزش مداوم الک ها و در هنگام دانه بندی مصالح مختلف بکار میرود. در این نوع شیکر از الک های 8 و 12 اینچی استیل یا برنجی با مشهای مختلف تا 10 عدد می توان استفاده کرد. انواع حرکت در شیکر الک های برقی عبارتند از :

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

  • شیکر یا سرند به روش پرتابی
  • شیکر یا سرند به روش افقی
  • شیکر یا سرند به روش AIR JET
  • شیکر یا سرند به روش صوتی
  • شیکر یا سرند به روش تر (خیس)

دستگاهی دارای حرکت اربیتالی جهت سرند ودانه بندی آرد است و دارای 4 الک چهارگوش چوبی می باشد.